Loopbaanadvies

HomeVisieSCIO-Eductor in de mediaCoachingUWV en ARBOSensi therapieTeambegeleidingLoopbaanadviesEMDRHealingTouch of MatrixRelatietherapieSCIO -Eductor Quantum BiofeedbackPreventie en re-integratieBurn-out en stressStralingsbelastingWie zijn wijOnze opdrachtgeversLinks en boeken over gezondheidAlgemene voorwaardenSitemap

Waarom loopbaanadvies of loopbaanbegeleiding?

Loopbaanadvies en loopbaanbegeleiding zijn beide trajecten, waarin Weijtens Consultancy mensen en organisaties helpt om (weer) in contact te komen met hun bezielend beginsel en hun scheppend vermogen, en daar krachtig en direct vorm aan te geven.

We leven in een tijd van versnelde verandering. Alles wat vaststond is in de laatste jaren voortdurend aan het wankelen gebracht door de voortsnellende maatschappelijke veranderingen. Of het nu gaat over banen, uitkeringen of politiek, het individu lijkt een speelbal te zijn van de maatschappelijke tendensen. Juist in deze tijden van verandering tracht men zich over het algemeen vast te klampen aan zogenaamde “schijn” zekerheden. Helaas biedt dit geen duurzame oplossing en wordt men teruggeworpen op zichzelf. Men kan daarin niet meer varen op het collectief, maar dient ten aanzien van alles wat zich aandient zelf tot helderheid te komen en op alles een eigen antwoord te geven. Onder de toenemende druk van verwachtingen en veranderingen kan het zijn dat men hierop niet direct een antwoord kan vinden. De creatieve energie, die iedereen eigen is, kan niet meer vrijelijk stromen en tot vorm komen. Vaak is het gevolg een breuk, die kan leiden tot ziekte, spanningen op de werkvloer, overspannenheid, stress, depressie en/of verlies van inspiratie.

Hierbij is het van belang dat individuen opnieuw gaan resoneren met de voortdurend veranderende omstandigheden, een krachtige identiteit ontwikkelen en weer leren te vertrouwen op zichzelf.

Ons uitgangspunt in het werken met mensen is dat hulp geboden kan worden op basis van persoonlijk contact. Tijdens het loopbaanadvies en de loopbaanbegeleiding staat het individu centraal en wordt maatwerk geleverd afgestemd op de persoonlijke vraag. Er wordt veel ruimte geboden voor persoonlijke ontwikkeling en een eigen visie-ontwikkeling. In het werken met de mensen is het van groot belang, dat datgene wat inzichtelijk wordt ervaren, wordt omgezet in doelgerichte actie.

Loopbaanadvies op maat

Loopbaanadvies kan in elke fase van uw loopbaan zinnig zijn. Menigeen vraagt zich af hoe hun loopbaan verder zal verlopen en hoe men werk een goede plaats kan geven in hun leven.
Vaak vraagt men zichzelf dan af: Hoe kan ik werk en privé het beste combineren? Wat zijn mijn sterke en zwakke punten? Wat zijn de doelen in mijn loopbaan, als ik kijk naar de lange termijn? Dit kan gerealiseerd worden door loopbaanadvies op maat.

Consultancy en outplacement

Wanneer een andere baan beter bij u past, kan Weijtens Consultancy u bijstaan in het vaststellen van een nieuwe geschikte functie. Agnes Bouwdewijns en Geert Weijtens verzorgen een dergelijk outplacement, wat zowel voor individuele medewerkers als voor groepen kan worden ingezet.


Voor meer informatie: neem contact op met Weijtens Consultancy: info@weijtensconsultancy.nl


 


Weijtens Consultancy